Keizersgracht 572/MAX

Keizersgracht 572, aka MAX, is a national monument on one of Amsterdam’s most beautiful canals. The original building dates back to the late 17th century with an annexe that was added in the 1960’s.
For this project the front house was refurbished and renovated with respect for its monument status, and the annexe was renovated and upgraded to a flexible, open plan office environment with an industrial look and feel. A bright and spacious staircase connects the two parts of the building and creates a visual relation between the different atmospheres of front house and annexe. MAX combines the history of a monumental canal house with all the comfort and amenities a modern office space needs.

Historic Canal House Refurbishment and Extension
Amsterdam, The Netherlands
2018-2020
Completed

APF International, Amsterdam

1.700 m²

Landscape architecture:
Maak Space, Amersfoort

Engineering & Build:
Ditt Projects / Ditt Officemakers, Amsterdam

-

Design lead and responsible partner: M. Wassmann, project Benthem Crouwel Architects

No items found.

Other projects